Kultur - Musik (2011) Glazba

4-36Musik01.jpg
Ritam hrabrosti završava u Zagrebu

"Yamato - The drummers of Japan" nastupit će večeras na Trgu bana Josipa Jelačića. Tamo će, u sklopu svjetske turneje, u prepoznatljivom, dinamičnom, snažnom i spektakularnom stilu svirati na tradicionalnim japanskim Wadaiko bubnjevima.
Riječ je o njihovu drugom posjetu Hrvatskoj, a zagrebačko gostovanje, na kojemu će svirati deset vrhunskih bubnjara iz te skupine, njihov je posljednji nastup u okviru ovogodišnje turneje “Gamu-Shara”, što u prijevodu znači “Ritam hrabrosti”. Na toj turneji posjetili su desetak europskih država, a pogledalo ih je oko 200.000 posjetitelja.
Uoči dolaska u Zagreb osnivač skupine Masa Ogawa izrazio je zadovoljstvo što ponovno dolaze u glavni grad Hrvatske jer se sjeća izuzetno dobre reakcije publike na prošlogodišnjem nastupu. “Još smo dugo bili pod dojmom koji je na nas ostavila publika jer su tijekom nastupa više puta ustajali, aplaudirali i vrištali”, prisjetio se Ogawa nastupa u Domu sportova iz travnja 2010. … …

© http://www.hrt.hr/index.php?id=137&tx_ttnews[tt_news]=124788&tx_ttnews[backPid]=136&cHash=8a550574fc - 30.7.2011
Sie können sich auch direkt in Übungen zu Festivals und kulturellen Ereignissen und zu Filmbesprechungen hineinklicken. - Wörterbuch .