Welt - Afghanistan/Pakistan, Al Qaida/Terrorismus (2011) Vijesti - Svijet

4-33Terrorismus01.jpg
Što je otkrilo Bin Ladena?

Smrt najtraženijeg i najpoznatijeg svjetskog terorista Osame Bin Ladena i dalje je vijest broj jedan. Amerika slavi, ali i strahuje od moguće osvete, strah od novih terorističkih napada. Ni ostatak svijeta ne može biti miran. Akcija se planirala mjesecima, a onda su američki komandosi upali u palaču u Pakistanu u kojoj se Bin Laden skrivao i za malo više od pola sata osvetili sve žrtve terorističkih napada na Ameriku.
Bijela kuća sinoć je povukla svoju izjavu da je ubijena i supruga Bin Ladena te da je bila korištena kao živi štit. Ona je u napadu samo ranjena, a smrtno je stradala druga ženska osoba koja je bila u kući, izjavio je neimenovani dužnosnik Bijele kuće. Nije objavljeno gdje se sada nalazi Bin Ladenova žena.
Bijela kuća je također objavila da ima fotografije mrtvog Bin Ladena, ali da još nije odlučeno hoće li one biti objavljene. Neki od članova američkog Kongresa već su zatražili da se fotografije objave, ali takva odluka još nije donijeta. ... ...

© http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=114448&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=cdeb183697 - 3.5.2011
Sie können sich auch direkt in einzelne Themen der internationalen Politik hineinklicken: Aktuelle Krisengebiete, Asien, Islam, Lateinamerika, Naturkatastrophen, USA - Wörterbuch .